19 Eylül 2010 Pazar

DİNAR YEMEK TARİFLERİ

Bütün Et:

Büyük koyun parça etleri pişirilir. Bir kaşık salça soğuk suyla kaşıkla ezilip üzerine dökülür. Tencerenin kapağı kapanıp orta ateşte kaynatılır. Kayık tabağa ya da tepsiye konarak fırına verilir. Kızartılırak servis edilir.

Mercimekli Pilav:

Bir avuç yeşil mercimek yıkanır. İki parmak üstüne kadar su konur ve orta ateşte kaynatılır. İçine bir avuç bulgur salınır, tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca altı kısılır. Bir baş soğan yağda kavrulur ve üstüne dökülür. Kısık ateşte kaynamaya devam eden yemeğin altı 3-5 dakika sonra söndürülür ve servis edilir.

Sakala Sarkan:

Bir bardak yeşil mercimek 1,5 - 2 bardak suda haşlanır. Pişmeye yakın içine yarım avuç ev makarnası salınır. Orta ateşte kaynatılır. Çorba kıvamına gelince üzerine salçalı yağ dökülerek servis edilir.

Yoğurtlu Et:

Parça kuzu etleri haşlanır. Arzuya göre kemikleri ayrılabilir. Etler bir kaba konur. Tencerede kalan et suyuna; bir çanakta karıştırılan yoğurt, bir yumurta ve un azar azar salınır. Orta ateşte kaynamaya bırakılan karışımın içine, kaynadığı anda etler salınır ve pişinceye kadar kaynatılır. Bir tutam kuru nane eklenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder